Asociatia pentru Prevenirea si Tratamentul Tulburarilor de Alimentatie APTTA

Despre noi

Asociatia pentru Prevenirea si Tratamentul Tulburarilor de Alimentatie

Asociatia APTTA este singura organizatie non-profit din Romania care sustine cauza celor bolnavi de anorexie sau bulimie nervoasa, BED sau EDNOS. Ne dorim imbunatatirea actiunilor de prevenire, de depistare precoce si tratare a tulburarilor de alimentatie, iar nucleul fondator actioneaza pentru aceste lucruri inca din anul 2010, sub forma Grupului de Suport, sub indrumarea d-nei dr. neuropsihiatru Ciobanu Corina (medic primar neuropsihiatrie infantila, psihoterapeut in terapie adleriana).

In urma experientei de suport, dupa un timp a devenit clara necesitatea de a trece la o etapa superioara, pe care numai sub o forma de asociere juridica o puteam atinge: Centrul de Tratament. Tratamentul tulburarilor de alimentatie este unul complex si de lunga durata, la care este indicat sa participe o echipa terapeutica ( psihiatru, psihoterapeut, nutritionist, internist, endocrinolog, asistent social), iar acest mod de tratament este unul standard in restul Uniunii Europene - in Romania insa, NU (inca)! Familiile si mai ales persoanele singure din Romania care sufera de anorexie sau bulimie nu se pot trata in acest mod standard in tara in care platesc impozite, lucru care ne-a determinat sa actionam in sensul asocierii.

Daca doresti sa contribui la indeplinirea scopurilor asociatiei, o poti face in timpul tau, cand si cum poti, cu bani sau pe gratis, prin actiuni concrete sau din fata calculatorului, cu un clic - verifica aici ce forma de contributie ti se potriveste.

Mai multe despre Centrul de Tratament specializat al tulburarilor de alimentatie
Mai multe despre Grupul de Suport
Mai multe despre dr. Corina Ciobanu si fondatori

Datele Asociatiei APTTA

Asociatia pentru Prevenirea si Tratarea Tulburarilor de Alimentatie

Sediu: Strada Logofat Tautu, nr. 60-62, corp A, sc A, ap 1-subsol, camera 1, Sector 3, Bucuresti

 • Numar de inregistrare: 126/30.10.2012
 • Cod de identificare fiscala: (CIF) 30927069
 • Cont lei: RO97 BREL 0002 0006 6286 0100
 • Banca: Libra Internet Bank, Sucursala Nerva Traian

Vezi aici profilul persoanei pe care o ajuti cu donatia ta.

Programele APTTA

Programul asociatiei isi propune sa continue si sa dezvolte activitatea inceputa de Grupul de suport incepand cu anul 2010 si il puteti consulta aici si in statutul APTTA. Pe scurt, programele APTTA aflate in derulare sunt:

 • Creearea unui centru de informare cat mai completa in legatura cu tulburarile de alimentatie
 • Intalniri ale parintilor >>
 • Intalniri ale celor afectati de o tulburare de alimentatie >>
 • Intalniri de grup, prin care aspirantii la vindecare se pot intalni cu persoane care fac deja tratament si cu persoane din Grupul de Suport, pentru schimb de experiente si incurajare >>
 • Grup de suport - este alcatuit de un grup complet de voluntari (parinti, copii, medic) >>
 • Psihoterapie de grup >>
 • Preventie si media awareness
 • Un centru de tratament specializat si integrat - ca obiectiv pe termen lung ne-am propus sa dezvoltam un centru de tratament integrat al bolilor de alimentatie, in care sa functioneze o echipa pluridisciplinara de interventie specializata pentru tulburari de alimentatie ( psihiatru, psihoterapeut, nutritionist, internist, endocrinolog, asistent social) >>
Asociatia APTTA in media
Sustine-ne in retelele sociale! Da-ne Like!

Recomandari

Ne place si vrem sa stiti si voi.

 • Palatul Copiilor - pentru activitati extraordinare cu copiii, in special cursul de teatru