Asociatia pentru Prevenirea si Tratamentul Tulburarilor de Alimentatie APTTA

Vedete care au vorbit

Autor: Evie

Vedete care isi asuma curajos trecutul si vorbesc public despre suferinta lor - anorexia sau bulimia cu care s-au luptat in trecut. Dar acceptarea, vindecarea si deschiderea nu vin de la sine. Fiecare dintre aceste vedete a petrecut multe ore in terapie specifica tulburarilor de alimentatie, fie individual, fie in clinici de tratament integrat.

Flyer APTTA 1/3 din A4 fata-verso

Demi Lovato

Demetria Devonne Lovato este o cantareata, dansatoare, actrita si regizoare americana in varsta de 21 de ani. Demi este nascuta in Dallas, Texas si a debutat in lumea showbiz-ului in 2002. Demi Lovato a luptat cu bulimia nervoasa si anorexia de la varsta de 6 ani - a avut probleme in a-si accepta corpul, pentru ca a fost hartuita deseori datorita aspectului fizic, ajungand chiar sa vomite pana la sange pentru a fi sigura ca a varsat tot. "Credeam ca o sa ma ingras 3 kg de la un simplu pahar de suc". Ea ajunsese sa accepte aceasta problema de alimentatie ca pe o parte din viata ei: "Credeam ca am fost nascuta asa si ca bulimia o sa fie mereu acolo, se trage din familie. Ca pur si simplu este acolo"

Flyer APTTA 1/3 din A4 fata-verso pentru informare asupra anorexiei, bulimiei, EDNOS

Demi Lovato despre problemele ei:

"Am inceput sa mananc compulsiv la o varsta foarte frageda, apoi aproape ca m-am oprit de tot din mancat la varsta de 12 ani, dupa ce am fost hartuita de copiii de la scoala pentru ca eram "grasa". Varsam de cate 6 ori pe zi, mama era ingrijorata, dar pentru ca eram la varsta pubertatii si treceam prin diferite schimbari ea gandea ca acesta ar fi motivul pentru care eram slaba. Spre deosebire de o persoana care nu sufera de aceste probleme, eu am de trecut printr-o lupta zilnica."

"Intr-o saptamana cred ca am mancat doar doua mese. Desigur, am avut aceste probleme dinainte de a deveni cunoscuta, faima doar le-a agravat, pentru ca viata mea era pusa sub microscop. Ma uitam pe bloguri, la comentariile despre mine si despre felul in care aratam si puneam presiune asupra mea."

Flyer APTTA A6 fata-verso

Demi Lovato a suferit si de "self-harm" (autovatamare corporala). Ea obisnuia sa se taie singura, iar aceste probleme au fost si surprinse de camerele atente ale papparazzilor.

print tricou APTTA

Demi Lovato: "Oamenii nu realizeaza cat de rau poate sa raneasca si sa afecteze hartuirea verbala o persoana. Am fost numita grasa si mi s-au spus multe lucruri oribile care ma afecteaza si astazi."

"Singurul fel de a te accepta pe tine insuti este acela de a spune "Doamne, las totul in grija ta!" sau orice altceva ce iti da putere. Nu pot sa ii mai fac asta corpului meu. Am sa imi las corpul sa fie asa cum trebuie sa fie in mod natural."

Sustine-ne in retelele sociale! Da-ne Like!

Recomandari

Ne place si vrem sa stiti si voi.

  • Palatul Copiilor - pentru activitati extraordinare cu copiii, in special cursul de teatru